GÜLÜMSEYİN ARTIK, ŞİMDİ ORJANDASINIZ..
Sayfa Başlığı
Başkan İle Röportaj

Sayın Başkan, öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim, size soracağım sorulara tarafınızdan verilecek cevaplar Orjan'lıların merak ettiği hatta programlarına tesir edecek hususlar olup hepimizi yakından ilgilendirmektedir.

Müsaadenizle on maddeden oluşan söyleşimizin ilki ile görüşlerinizi almaya başlayalım.

1.) Coronavirüs salgınını dikkate alarak yüzme havuzu ve 414 sosyal tesisini açacak mısınız veya bu konuda ne gibi önlemler alıp nasıl bir program uygulayacaksınız?

Cevap: Bizim için öncelik halkımızın sağlığıdır, bizim için 414 ve havuzu açmak problem değil ancak bu konuda bakanlığın vereceği kararlar doğrultusunda hareket etme durumundayız.

2.) Sahilde denize girenler için uygulanacak bir kurallar silsilesi olacak mı, varsa nelerdir?

Cevap: Bakanlığın ve bilim kurulunun önereceği kurallar, esaslar dahilinde hareket etmeye, uymaya kararlıyız.

3.) Ateş ölçme, yeni gelenlerin karantinası, hijyen sağlamak için dezenfektan uygulaması, sitede faaliyet gösteren esnafın durum ve denetimi, kapı girişlerinde alınacak önlemler, işçilerimizin sağlıklarının korunması hakkında neler söylemek istersiniz?

Cevap: Satın aldığımız ateş ölçerler ile kendi işçilerimizin kontrollerini öncelikle her gün yapacağız, ayrıca kapıdan girenleri rahatsız etmemek kaydı ile ateşlerini ölçmek istiyoruz, ama bu konuda direnenler olursa zorlayacak durumda değiliz, bu konuda kayıt tutmayı düşünüyoruz, dezenfektanı zaten uyguluyoruz, şu anda market olarak çalışan arkadaşlar zaten sosyal mesafe kuralını uyguluyorlar, bizde site genelinde sosyal mesafeye uyulması ve maske kullanımı konularında ısrarcı olacağız.

4.) Çocuk parkları, spor sahaları, cami, lokma hayrı, umumi tuvaletlerin temizlik ve hijyenleri ile siteye girecek satıcıların, yabancıların durumları, nişan düğün, yaz eğlenceleri gibi etkinlikler hakkında tedbir, yasak ve uygulamalar nasıl olacaktır?

Cevap: Yönetim olarak hiç bir şekilde toplu eğlence, etkinlik gibi sosyal kalabalık gerektiren düzenlemelere müsaade etmeyeceğiz, lokma hayrı yapmak isteyenlerden sağlık kuruluşlarından, kaymakamlıktan yapabilir yazısı getirmesini isteyeceğiz başka türlü izin vermeyeceğiz, umumi tuvaletler zaten bağlı olduğu birimler tarafından temizleniyor biz kontrol mekanizmasını arttıracağız.

5.) Durdurulan deniz temizliği ile sahil düzenlemesi sırasında yapılan şikayetler konusunda neler söylemek istersiniz.

Cevap: Bizler denize ve çevreye zarar verecek hiç bir şey yapmadık, yapmayız, halkımızın ve özellikle çocuklarımızın daha rahat denize girebilmeleri için kıyıda temizleme yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz ancak sahil güvenliğini tehlikeye sokacak veya denize zarar verecek bir faaliyetimiz olmaz olamaz. Resmen şikayeti şu yapmıştır demiyoruz ama kimin yaptığını biliyoruz, daha önceki ticari faaliyetinden doğan kızgınlığından dolayı yapmış olabilir, insani hatadır üzerinde durmaya gerek yok.

6.) Hızla kirlenen derelerin neden olduğu deniz/çevre mülemması hakkında yaptıklarınız nelerdir, üyelerimize bu konuda verebileceğiniz güzel haberler var mıdır?

Cevap: 11 Yıllık yönetimimiz döneminde bu yönde yapmadığımız girişim kalmadı, en yakından başlayarak Cumhurbaşkanlığına kadar yazılar yazdık, fotoğraflar, videolar gönderdik, karşılıklı konuştuk, uyardık bu konuda yapabileceğimiz başka bir şey yok.

7.) Genel kurul tarihi hakkında bir çalışmanız var mı varsa nedir? toplantı nerede yapılacak ve aday olacak mısınız?

Cevap: Ben genel kurulun bu dönemde yapılmasına şahsen karşıyım ama devlet ne karar verirse ben ona uyarım, yaparsak önceden olduğu gibi  eski büyük gazino denen çay bahçesinde yaparız, aday olup olmama konusunda şu anda vereceğim bir cevap yok, olurum da olmam da demiyorum biz arkadaşlarla kendi aramızda bu konuyu daha konuşmadık.

8.) Aday olur ve yeniden seçilirseniz Orjan için neler yapmayı düşünüyor veya planlıyorsunuz? Orjan'ın yakın geleceği için görüşünüz nedir. Sizce neler yapılmalı veya yapılmamalıdır?

Cevap: 11 Yıl önce Orjan'ın çehresini değiştireceğiz sözü ile yönetime geldik ve bu yönetim kurulunun sözünü tutarak yerine getirdiğine inanıyorum. Şu anda yapılması gerekenler imar planı değişikliğine bağlı olduğu için  büyükşehir ve mahalli belediye ile çözülmeden hiç bir şey yapılamaz.

9.) Önümüzdeki genel kurul için bazı adayların varlığı bilinmekte olup, bu adaylara söylemek istediğiniz her hangi bir husus var mıdır?

Cevap: Başarılar dilerim, söylenecek, yapılacak bir şey yok.

10.) Site sakinleri arasında yerel yönetimlerle aranızın iyi olmadığı, bazı makam sahipleri ile yeterli düzeyde iletişim kuramadığınız konuşulmaktadır, bu konudaki cevabınız nedir?

Cevap: Hiç bir makamla tersliğimiz yok,, ancak bazı makamlar kooperatifin menfaatlerini zedelemeye kalkmıştır, hukuki mücadelemizi verdik ve yerine oturtturduk yani hiç bir idari kademe ile tersliğimiz yoktur olmasına da gerek yoktur.

Sayın başkan sorularıma içtenlikle verdiğiniz cevaplar için bütün site halkı adına teşekkür eder, bu röportajın web sitemiz ve sosyal medya grubumuzda paylaşılacağını bildirerek size ve ekip arkadaşlarınıza sağlıklı günler, çalışmalarınızda başarılar dilerim..

(Kaya Keten 21.05.2020)

 
Seni Seviyoruz Türkiyem
     
 
     
Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum Demeyin Sitemizi Sık-Sık Ziyaret Ederek Orjan Hakkında Her Şeyi Öğrenin!
TÜM TELİF HAKLARI SAKLIDIR